A A

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI) aktivno sudjeluje u korištenju dostupnih EU fondova kroz financijsko razdoblje 2014.-2020. Unaprjeđenje web stranice sufinancirano je sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Dogradnja gata Vrulje u sklopu pomorsko-putničkog terminala u luci Šibenik (III. Faza zahvata)

Dogradnja gata Vrulje u luci Šibenik

Izvor financiranja

OPKK

Faza izvedbe

Provedba projekta

Ukupni prihvatljivi troškovi (HRK)

32.205.098,06

EU bespovratna sredstva (HRK)

27.374.333,35

Datum sklapanja ugovora

01.07.2020

Završetak projekta

31.12.2023

Opis projekta

Cilj projekta je izgradnja pomorsko-putničkog terminala kao dogradnja gata Vrulje u luci Šibenik. Planirana zgrada pomorsko-putničkog terminala ima tlocrt u obliku trapeza sa stranicama 65,68 m i 36,64 m x 52,95 m te se sastoji od dva zatvorena volumena spojena jednostavnim jednostrešnim krovom.

Pomorsko-putnički terminal će omogućiti putnicima prostor zaštićen od vremenskih neprilika za odlaganje prtljage, kupnju karata, osvježenje hranom i pićem, korištenje sanitarnih čvorova, dobivanje informacija o putovanju itd. Projektom se zadovoljavaju zahtjevi za poboljšanje usluge prijevoza putnika tijekom cijele godine bez obzira na pritisak turizma, što će povoljno utjecati na dostupnost zapošljavanja, obrazovanja, medicinske skrbi i drugih javnih usluga otočnim zajednicama te poboljšanje integriranosti hrvatskih otoka u širu prometnu mrežu.