A A

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI) aktivno sudjeluje u korištenju dostupnih EU fondova kroz financijsko razdoblje 2014.-2020. Unaprjeđenje web stranice sufinancirano je sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Trajektno pristanište nova rampa unutar lučkog područja LU Senj u uvali Stinica

Nova rampa u trajektnoj luci Stinica

Izvor financiranja

OPKK

Faza izvedbe

Završen projekt

Ukupni prihvatljivi troškovi (HRK)

18.917.865,94

EU bespovratna sredstva (HRK)

16.080.186,04

Datum sklapanja ugovora

01.07.2021

Završetak projekta

10.05.2024

Opis projekta

Projektom je planirana izgradnja nove rampe u uvali Stinica, u luci ticanja državne trajektne linije 337 Mišnjak-Stinica.

Zahvat obuhvaća radove na dijelu obale koji obuhvaća rampu, kao i radove na dijelu obale koji obuhvaća dvije utvrdice i pristupne pasarele. Položaj nove rampe bit će takav da će bura puhati okomito na pramac (umjesto bočno) te neće ometati manevriranje trajekata pri uplovljavanju i isplovljavanju.

Cilj projekta

Provedbom projekta će se omogućiti povećanje broja održanih linija za minimalno 50 putovanja godišnje, osobito u periodu između listopada i ožujka kada vremenski uvjeti najčešće ometaju red plovidbe.

Specifični ciljevi projekta su:

  1. Poboljšanje prometne povezanosti otoka Raba sa kopnom (posebice u periodu nepovoljnih vremenskih prilika), odnosno sa gradom Senjom i ostatkom županije,
  2. Smanjeno vrijeme čekanja za ukrcaj i iskrcaj putnika i vozila čime se ostvaruje vremenska ušteda ukupnog putovanja.