A A

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI) aktivno sudjeluje u korištenju dostupnih EU fondova kroz financijsko razdoblje 2014.-2020. Unaprjeđenje web stranice sufinancirano je sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Objavljeno: 09.10.2019

Kreće izgradnja pristupnih cesta Pelješkome mostu – danas potpisani ugovori vrijedni gotovo milijardu kuna

Lokacija

Pelješki most

U Banskim dvorima danas su potpisani ugovori za izgradnju pristupnih cesta Pelješkome mostu i stonske obilaznice, vrijedni gotovo milijardu kuna. Radi se 30 kilometara pristupnih cesta i  najzahtjevnijim dionicama koje će imati dva tunela, vijadukt i most. Premijer Plenković poručio je da je zadaća Hrvatskih cesta osigurati da se rokovi poštuju i da se dionice […]

U Banskim dvorima danas su potpisani ugovori za izgradnju pristupnih cesta Pelješkome mostu i stonske obilaznice, vrijedni gotovo milijardu kuna. Radi se 30 kilometara pristupnih cesta i  najzahtjevnijim dionicama koje će imati dva tunela, vijadukt i most. Premijer Plenković poručio je da je zadaća Hrvatskih cesta osigurati da se rokovi poštuju i da se dionice završe u roku od 33, odnosno 28 mjeseci, kako je predviđeno ugovorima.

U nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića danas su u Banskim dvorima potpisani ugovori za izgradnju pristupnih cesta mostu Pelješac i izgradnju stonske obilaznice. Ugovor o izgradnji pristupnih cesta mostu Pelješac / izgradnja dionice: Duboka – Sparagovići/Zaradeže potpisali su Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta i Veljko Nižetić, direktor Strabaga, a Ugovor o izgradnji stonske obilaznice (dc414), poddionice: Sparagovići/Zaradeže – Prapratno i Prapratno – Doli Josip Škorić potpisao je s  predsjednik generalnim direktorom Avax SA Christos Ioannou.