A A

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI) aktivno sudjeluje u korištenju dostupnih EU fondova kroz financijsko razdoblje 2014.-2020. Unaprjeđenje web stranice sufinancirano je sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Objavljeno: 02.12.2022

Novi 21 autobus za Zadar i županiju – bijeli i srebrni labudovi Liburnije

Ostvarena je isporuka 21 novog autobusa za gradski prijevoz u Zadru, kroz EU projekt zadarskog poduzeća Liburnije d.o.o. Medijsko predstavljanje novih vozila prijevoznik je organizirao u četvrtak, 1. prosinca u Centru za kreativne industrije u Zadru.

Liburnija je uložila oko 16 milijuna kuna vlastitih sredstava u nove autobuse. Uspješno je tome pridodana i potpora od 33,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., na temelju Ugovora sklopljenog između Liburnije, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU).

Zahvaljujući projektu, na području grada Zadra prometovat će šest srebrnih niskopodnih autobusa tipa Mercedes-Benz Conecto. Na prigradskim i županijskim linijama na području Zadarske županije (dio južno od Velebita) vozit će 12 visokopodnih autobusa i jedan autobus s podiznom rampom za invalide tipa Iveco Crossway Line, kao i dva troosovinska busa tipa Mercedes-Benz Intouro L.

Domaćin na njihovu predstavljanju bio je direktor poduzeća Liburnija d.o.o., Edvin Šimunov. Ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, konferenciji za medije je nazočio državni tajnik Josip Bilaver, a ispred Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU vršitelj dužnosti ravnatelja Dragan Jelić.

Labudovi zamijenili ‘gutače goriva’

Novi dizelski autobusi zamijenit će isti broj vozila na kraju životnog vijeka, od kojih se razlikuju manjom potrošnjom goriva i emisijom stakleničkih plinova, višom razinom sigurnosti, komfora i pristupačnosti za ranjive skupine.

Direktor Šimunov opisao je ciljeve obnove voznog parka: „Najveći naglasak je stavljen na to da će uporaba ovih vozila i izbacivanje nekih dosadašnjih rezultirati s 359 tona ugljičnog dioksida manje u atmosferi. Ne smijemo zaboraviti one stare autobuse i stare flote koje su iznijele Liburniju do danas i bez njih ne bismo mogli doći do ovih današnjih darova. Smatram da će benefite od ovoga imati sve jedinice lokalne samouprave, naši putnici, vozači, radnici na održavanju i naposljetku naš okoliš”.

Danas predstavljamo 21 novi autobus iz ovog drugog poziva, međutim ne smijemo zaboraviti 25 autobusa iz prvog poziva. Tako da sve u svemu, Zadar je bogatiji za 46 novih autobusa. Najbitnije je da je došlo do promjene voznog parka, jer sada već bivši autobusi nisu više bili primjereni trenutačnom prometu u Zadru i Zadarskoj županiji. Najbitnije je da će od ovog projekta imati koristi apsolutno svi, a najviše djeca, osobe starije životne dobi i osobe s invaliditetom jer su svi autobusi njima prilagođeni.”, rekao je Dragan Jelić.

Liburnija je u istovrsnom projektu 2019. godine nabavila 25 autobusa. Zajedno sa zadnjom isporukom 21 vozila, obnovila je više od polovice voznog parka. Prosječna starost autobusa u upotrebi u Gradu Zadru i Zadarskoj županiji pala je ispod pet godina.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture objavilo je dva poziva za sufinanciranje nabave autobusa za pružanje usluga javnog gradskog prijevoza. Putem tih natječaja dodijeljeno je 670,5 milijuna kuna kako bi se obnovili vozni parkovi prijevoznika u većinskom vlasništvu jedinica lokalne samouprave, u devet velikih gradova u Hrvatskoj.