A A

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI) aktivno sudjeluje u korištenju dostupnih EU fondova kroz financijsko razdoblje 2014.-2020. Unaprjeđenje web stranice sufinancirano je sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Objavljeno: 16.10.2024

Obnova voznog parka HŽPP-a novim elektromotornim vlakovima privukla pažnju Europske komisije

Dana 16. listopada 2024. godine, predstavnici Europske komisije boravili su u službenom obilasku uspješno dovršenog projekta Obnova voznog parka HŽ Putničkog prijevoza novim elektromotornim vlakovima. Ovaj značajan projekt, vrijedan više od 146 milijuna eura, financiran je s 80,3 milijuna eura iz Kohezijskog fonda i dodatnih 19,26 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj - tj. ukupno 99,56 milijuna eura potpora iz fondova EU.

Predstavnike Europske komisije, koji su došli vidjeti rezultate ulaganja iz europskih fondova, ugostio je HŽ Putnički prijevoz kao nositelj projekta. U pratnji su bili ravnatelj Uprave za EU fondove i strateško planiranje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Damir Šoštarić te načelnica sektora u ministarstvu, Ina Topić.

U sklopu projekta nabavljen je 21 novi elektromotorni vlak – 11 za gradsko-prigradski prijevoz i 10 za regionalne linije, čime se značajno unaprjeđuje kvaliteta i udobnost željezničkog prijevoza u Hrvatskoj. Novi vlakovi već su u prometu, a putnicima donose brojne prednosti poput kraćih vremena putovanja, većeg kapaciteta i pouzdanijeg prijevoza, što je važan korak u motiviranju većeg broja građana na korištenje javnog prijevoza.

Posebno je važno istaknuti da su novi vlakovi proizvod domaće tvrtke KONČAR – Električna vozila, čime ovaj projekt dodatno doprinosi razvoju domaće industrije i tehnološke izvrsnosti.

Nastavak modernizacije željeznice

Prvi vlakovi prometuju uglavnom na obnovljenim i moderniziranim dionicama, pri čemu gradsko-prigradski vlakovi voze na širem zagrebačkom području. Maksimalna brzina od 160 km/h i veći kapacitet putnika dodatno će olakšati gradsko-prigradski prijevoz na području Grada Zagreba, gdje je koncentracija korisnika željezničkog prijevoza najveća. Regionalni vlakovi, pak, povezuju Zagreb s gradovima poput Siska, Vinkovaca, Novske, Zaboka, Karlovca i Rijeke.

Uskoro slijedi i obnova voznog parka za neelektrificirane pruge nabavom vlakova na alternativni pogon, pri čemu se prva dva baterijska vlaka očekuju već ove godine.

Ovaj projekt ima stratešku važnost jer doprinosi rješavanju dugogodišnjih problema starosti voznog parka, visokih operativnih troškova i smanjene kvalitete usluge. Zahvaljujući europskom financiranju i naporima HŽ Putničkog prijevoza, putnici u Hrvatskoj mogu očekivati moderniji, brži i učinkovitiji željeznički prijevoz u nadolazećim godinama.

Europska komisija je svojim posjetom naglasila važnost ovog postignuća te proslavila uspjeh hrvatske željeznice i europskog partnerstva u poboljšanju kvalitete svakodnevnog putničkog prijevoza.