A A

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI) aktivno sudjeluje u korištenju dostupnih EU fondova kroz financijsko razdoblje 2014.-2020. Unaprjeđenje web stranice sufinancirano je sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Objavljeno: 26.4.2021

Potpisan ugovor za izgradnju pomorsko-putničkog terminala Vela Luka

Sklopljen je ugovor o izvođenju radova na izgradnji pomorsko-putničkog terminala Vela Luka. Lučki terminal bit će realiziran na lokaciji bivše tvornice za preradu ribe « Jadranka » u roku od 18 mjeseci.

Ravnatelj Županijske lučke uprave Vela Luka Boris Žuvela i predstavnici tvrtke Pomgrad Inženjering d.o.o. sa sjedištem u Splitu poslijepodne su sklopili ugovor o izvođenju radova na izgradnji pomorsko-putničkog terminala Vela Luka. Svečanost potpisivanja održana je u dvorani hotela Korkyra u Veloj Luci. Među uzvanicima bili su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i državni tajnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver.

Ugovor je vrijedan otprilike 75 milijuna kuna s PDV-om. Ugovoreni radovi su glavna sastavnica projekta „Izgradnja pomorsko-putničkog terminala Vela Luka“. Ukupna vrijednost projekta veća je od 111 milijuna kuna. Projekt kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ ostvaruje bespovratnu potporu iz Kohezijskog fonda u iznosu oko 77,2 milijuna kuna. Potpora iz državnog proračuna iznosi oko 13,6 milijuna kuna.

Lučki terminal bit će realiziran na lokaciji bivše tvornice za preradu ribe « Jadranka ». Radovi obuhvaćaju izgradnju 3 veza za javni promet s pratećim parkirališnim prostorom dostupnim za korisnike luke bez naplate. Trajektni vezovi projektirani su s različitim karakteristikama, jer su predviđeni za prihvat plovila različitih dimenzija. Prvi vez duljine 148 m, dubine od -8 m do -13,5 m, namijenjen je za trajekte u domaćem i međunarodnom prometu. Drugi vez duljine 70 m s dubinom od -8 m do -11 m primat će trajekte u domaćem prometu. Treći vez duljine 70 m s dubinom do -10 m predviđen je za trajekte i katamarane u domaćem prometu.

Pomgrad Inženjering se sukladno ugovoru obvezao sve radove izvesti i predati terminal na korištenje u roku od 18 mjeseci. Rok počinje danom potpisivanja Zapisnika o predaji gradilišta i uvođenju u posao. Tvrtka samostalno izvodi radove i na drugom EU projektu na Korčuli – rekonstrukciji lukobrana Puntin u korčulanskoj luci vrijednoj otprilike 10,5 milijuna kuna. Nositelj je radova i na rekonstrukciji Obale kneza Domagoja u Gradskoj luci Split vrijednoj više od 42,5 milijuna kuna.