A A

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI) aktivno sudjeluje u korištenju dostupnih EU fondova kroz financijsko razdoblje 2014.-2020. Unaprjeđenje web stranice sufinancirano je sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Objavljeno: 25.8.2023

Promet u Osijeku može prodisati: otvoren podvožnjak u Ulici Sv. Leopolda Mandića

Nakon 20 mjeseci izgradnje koja je protekla glatko, uz svečanost je otvoren za promet novi podvožnjak u Ulici Svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku. Radovi na podvožnjaku, smještenome na južnom ulazu u grad, predstavljaju najveći komunalni infrastrukturni projekt u Osijeku, vrijedan 12,35 milijuna eura.

Ulica Sv. L.B. Mandića, poznata i kao Čepinska cesta, važna je osječka prometnica. Ujedno je bila i među najopterećenijim dionicama lokalnih cesta u Hrvatskoj, uz prosječni dnevni promet od 25 tisuća vozila i svakodnevne zastoje u trajanju od 2 i pol sata. Cestu presijeca željeznička pruga Zagreb – Osijek, zbog čega su lokalni vozači i pješaci navikli na duga čekanja na pružnom prijelazu.

Građevinskim radovima u izvedbi Osijek-Koteksa cesta je denivelirana. Izgradnjom 509 metara dugog podvožnjaka, kao i cestovnog i željezničkog mosta omogućeno je nesmetano odvijanje gradskog prometa, bez zaustavljanja. Projekt je prepoznat u Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. (OPKK) kroz koji je primio potporu od 10,5 milijuna eura iz Kohezijskog fonda EU. Jedan od ciljeva OPKK je uklanjanje uskih grla na važnim prometnim pravcima, a za realizaciju programa u domeni prometa odgovorno je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Intervencijom iz fondova Europske unije riješen gorući prometni problem

Potpredsjednik Vlade, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković na otvorenju je naglasio dobrodošlu promjenu u svakodnevnom životu građana koju donosi novi podvožnjak. Njime će se spriječiti učestala blokada prometa šireg centra grada Osijeka prouzročena stajanjima i čekanjima na pružnom prijelazu te smanjiti udio putovanja automobilom u korist javnog gradskog prijevoza i biciklista, uz kraće vrijeme putovanja. Kraj radova označio je i povratak željezničke pruge s privremene devijacije na prvobitnu trasu preko novog željezničkog nadvožnjaka.

Ovaj značajan dobitak za Osijek ostvaren je bez iscrpljivanja gradskog proračuna, prije najavljenog roka, pa čak i uz uštedu u odnosu na ranije procjene troškova. Prema riječima potpredsjednika Vlade i ministra Butkovića, projekata će biti i nadalje: „Vlada Republike Hrvatske i svi mi ostajemo i dalje otvoreni za suradnju, pomoć da i u novoj perspektivi i u novoj budućnosti još snažnije ulažemo u Osječko-baranjsku županiju i Grad Osijek“.

Uz potpredsjednika Vlade i ministra Butkovića, svečanosti otvorenja osječkog podvožnjaka nazočili su i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, osječki gradonačelnik Ivan Radić, ravnatelj SAFU-a Dragan Jelić i predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.