A A

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI) aktivno sudjeluje u korištenju dostupnih EU fondova kroz financijsko razdoblje 2014.-2020. Unaprjeđenje web stranice sufinancirano je sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Objavljeno: 07.3.2022

Pojačani radovi u luci Žigljen, prvi trajektni vez u funkciji za mjesec dana

Radovi na trajektnom pristaništu Žigljen dovoljno su napredovali da je u četvrtak, 3. ožujka izvedeno probno pristajanje na novoj rampi. To je zimsko prijepodne bilo dovoljno mirno da Jadrolinijin trajekt „Cres“ izvede manevar pristajanja i isplovljavanja na obali 1, gdje su radovi i dalje u tijeku, ali je trajektna rampa izgrađena.

Luka Žigljen dobro je poznata svim putnicima na otok Pag. Trajektna linija 335 Prizna – Žigljen ključ je za povezivanje s kopnom. Svake godine preveze milijun putnika i više od 300 tisuća vozila. Najveća prepreka neprekinutom održavanju linije je osjetljivost pristaništa Žigljen na utjecaj valova. Zbog toga se u uvjetima nemirnog mora trajekti preusmjeravaju u luku Stara Novalja.

Od studenog 2020. godine Žigljen je i poprište velikog projekta unaprjeđenja lučke infrastrukture. Projekt „Rekonstrukcija i dogradnja trajektnog pristaništa Žigljen“ vrijedan je 73,4 milijuna kuna. Sredstvima EU financira se 85 posto troškova projekta, a 15 posto financira se iz državnog proračuna.

Projektom će se do kraja 2023. godine u pristaništu osigurati uvjeti za istovremeni vez tri trajekta do dužine 120 m. Navedeno će se ostvariti produljenjem obale tj. bočnih priveza (bokobrani). Nove rampe će zahvaljujući širem profilu i „šupljoj“ konstrukciji imati pogodnije karakteristike za upotrebu po nemirnom moru, pa će rizik od otkazanih putovanja biti znatno umanjen. Trajektima veće dužine potrebno je i više prostora za manevar pa će se u sklopu projekta proširiti ulaz u uvalu.

Radovi teku po predviđenom vremenskom planu, a najdalje su odmakli upravo na obali 1 gdje je rampa za pristajanje trajekta već završena. Prvi trajektni vez bit će u funkciji prije početka turističke sezone. Na obali 2 polaže se pripremna infrastruktura, a na obali 3 paralelno se izvode radovi podmorskog iskopa, montaža blokova i betoniranje vertikalnih čvorova.

Provedbom projekta osigurat će se pouzdanost usluge trajektnog pristaništa tijekom cijele godine. Izostanak gužvi i dugih čekanja na ukrcaj u ljetnim mjesecima poboljšat će dostupnost zapošljavanja, obrazovanja i drugih usluga stanovništvu Grada Novalje i otoka Paga.