A A

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI) aktivno sudjeluje u korištenju dostupnih EU fondova kroz financijsko razdoblje 2014.-2020. Unaprjeđenje web stranice sufinancirano je sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Objavljeno: 12.6.2023

Proširena luka Žigljen bolje će se nositi s burom u Velebitskom kanalu

Uz zvukove i kolorit koji je pružila proslava Dana Grada Novalje, danas je pušteno u promet nadograđeno trajektno pristanište Žigljen. Na svečanosti otvorenja, izaslanstvo predsjednika Vlade Republike Hrvatske predvodio je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Rekonstrukciju i dogradnju trajektnog pristaništa Žigljen, dobro poznatog svim putnicima na otok Pag, financiralo je Butkovićevo ministarstvo putem natječaja za sufinanciranje unaprjeđenja lučke infrastrukture u funkciji obalnog linijskog pomorskog prometa.

Pristanište Žigljen dom je kratke, ali izuzetno značajne trajektne linije 335 Prizna – Žigljen. Trajekt na glavnoj vezi otoka Paga s kopnom godišnje preveze približno milijun putnika i 400 tisuća vozila, zbog čega je imperativ bio da funkcionira neometano za cijelo vrijeme građenja.

Nadogradnja je zahtijevala dvije i pol godine radova, od studenog 2020. do ožujka ove godine, kao i 9,74 milijuna eura. Iznos je za Lučku upravu Novalja, koja upravlja trajektnim pristaništem, ministarstvo u cijelosti osiguralo u obliku bespovratnih sredstava iz Kohezijskog fonda i državnog proračuna.

Radovi su obuhvaćali produljenje, odnosno dogradnju i rekonstrukciju obale 1, 2 i 3 za prihvat trajekata. Na obali 1 osiguran je vez za trajekt do dužine 120 m, obala 2 produljena je za 56,0 m, te je proširen ulaz u uvalu na obali 3. Sve je učinjeno kako bi trajektima veće dužine bilo osigurano pristajanje i olakšan manevar.

Svrha projekta je da se žiteljima Paga pruži sigurnija linijska veza s kopnom, bilo korištenjem veze 335 Prizna-Žigljen s postojećim plovilima, bilo kroz pristup plovilima većeg kapaciteta koja su sigurnija za plovidbu u vremenskim neprilikama.

Svaka godina nosi pregršt izvještaja o prekidu trajektne linije Prizna-Žigljen, zbog jake bure koja ometa promet u Velebitskom kanalu. Odsad bi je stanovnici Paga i njihovi gosti trebali lakše prebroditi.