A A

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI) aktivno sudjeluje u korištenju dostupnih EU fondova kroz financijsko razdoblje 2014.-2020. Unaprjeđenje web stranice sufinancirano je sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Objavljeno: 10.6.2022

Putnička luka Zadar (Poluotok) na pola puta do savršenstva

Rekonstrukcija zadarske rive napreduje i bolje od očekivanja, a do kraja svibnja stigla je na pola puta. Veliki projekt od 66,61 milijuna kuna financira se s 85% iz Kohezijskog fonda i 15% iz Državnog proračuna, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Obuhvaća rekonstrukciju i dogradnju Obale kralja Petra Krešimira IV s pristanišnim gatom i Liburnske obale, na području luke Zadar – Poluotok.

Kako će dovršena riva izgledati najbolje se vidi na Liburnskoj obali, gdje se čiste i pospremaju tri lokacije gradilišta. Izvođenje građevinskih radova na sva tri dijela je na samom kraju, a 1.600,00 m2 novog kamenog opločenja već je zagrijalo proljetno sunce. Prije otvaranja za javnost, potrebno je još postaviti energetske ormariće i zaštitne bokobrane.

Uzduž 900 metara Obale kralja Petra Krešimira IV., od zgrade Sveučilišta do Morskih orgulja, izvođač Adriaing je također uložio veliki napor od kolovoza 2021. godine. Zahvaljujući punom angažmanu ostvaren je napredak značajniji od predviđenog dinamičkim planom. Završeni su svi nadmorski i podmorski iskopi, ugradnja 502 montažna „I“ elementa, ugradnja 251 montažnog bloka „čuvara“, te je izgrađeno 750 metara nadmorskih betonskih zidova. U tijeku je kameno popločavanje obale odnosno uređenje pješačke površine.

Predviđa se kako će u sljedeća tri tjedna potezi od Foše do hotela Zagreb, i od Morskih orgulja do gata biti spremni za otvaranje. Uslijedit će uklanjanje teške mehanizacije s Poluotoka od 1. srpnja, a naredna dva mjeseca izvodit će se samo kamenoklesarski i podvodni radovi na pojedinim sekcijama obale.

Period tihog rada završava u rujnu, kada kreće dogradnja 80-metarskog gata, ujedno i najzahtjevniji dio projekta. Radovima je obuhvaćena sanacija i produženje gata za 15 metara, kojom će se stvoriti uvjeti za izmještanje brodske linije 409 Zadar – Preko, najprometnije državne brodske linije, s Liburnske obale na predmetni gat.

U još ljepšoj i blistavijoj zadarskoj rivi trebali bismo uživati najkasnije od prosinca iduće godine.