A A

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI) aktivno sudjeluje u korištenju dostupnih EU fondova kroz financijsko razdoblje 2014.-2020. Unaprjeđenje web stranice sufinancirano je sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Objavljeno: 28.12.2021

Najavljen kraj pionirskog projekta nove luke Tkon

Županijska lučka uprava Zadar danas je održala konferenciju u hotelu Kolovare u Zadru. Na konferenciji su ravnatelj Županijske lučke uprave Davor Škibola i pomoćnica ravnatelja Branka Batur izlagali na temu izgradnje trajektne luke Tkon na Pašmanu, povodom završetka projekta. Izlaganje je praćeno prikazom fotografija, filmova i tehničkih crteža kojima je ispričana priča o projektu od ideje do realizacije. Građevinski radovi upravo su dovršeni izgradnjom cestovnog pristupa pristaništu.

Prva podfaza provedbe, koja je za sobom ostavila izgrađen 54-metarski gat s dva veza za trajekte do 50 metara i čekalište, završena je 2016. godine. Uslijedilo je ono po čemu je Tkon poseban, a to je sklapanje ugovora o financiranju druge podfaze s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture i Središnjom agencijom za financiranje EU projekata, 16. travnja 2018. godine. Tim je činom Županijska lučka uprava Zadar postala prvi upravitelj lučke infrastrukture koji je za poboljšanje svoje usluge primio potporu iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Ugovorom o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju trajektne luke Tkon je osigurano 32.591.045,60 kuna, od čega 85 posto iz Kohezijskog fonda i 15 posto iz državnog proračuna. Ugovor je imao odjek poput startnog pištolja. „Ovaj je projekt označio početak renesanse naše obale. Sada, na kraju 2021. godine možemo reći kako smo potpisali ugovore za 28 projekata diljem naše obale, u vrijednosti 1,3 milijarde kuna. U najavi imamo još barem petnaestak velikih projekata, koji će biti realizirani u sljedećem programskog razdoblju. ŽLU Zadar pokazatelj je i putokaz kako pripremiti i realizirati ovako zahtjevne projekte.”, primjer Tkona pohvalio je Josip Bilaver, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture.

Projekt odgovorio na potrebe otočana

Tehnički opis zahvata u Tkonu svojom suhoparnošću zaklanja dojmljivost postignuća. Teško je razaznati nove mogućnosti trajektne luke, a kamoli jedinstvenu romboidnu siluetu, čitajući o izgradnji ukrcajno-iskrcajnog prostora i ukrcajnog čekališta, platoa pristaništa, podmorskog propusta za cirkulaciju mora, i platoa ukrcajnog čekališta i parkirališta.

Zapravo je u luci Tkon osiguran odgovarajući broj kvalitetnih vezova, sidrište s većom dubinom mora i površine za prihvat putnika i tereta. Nova infrastruktura je nužna za prihvat trajekata na plovidbi iz Biograda na Moru tijekom cijele godine, u svim vremenskim uvjetima. Izvan sezone linija Biograd – Tkon plovi deset puta na dan, a godišnje preveze pola milijuna putnika.

Gust izvansezonski promet preko Pašmanskog kanala dokaz je čvrstih veza otoka Pašmana s Biogradom i Zadrom. Također dobro ilustrira koliko je novo pristanište potrebno Pašmanu. Provedba projekta jamac je da će osnovna potreba stanovnika otoka za pristupom obrazovanju, poslu i zdravstvenim uslugama biti zadovoljena.