A A

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI) aktivno sudjeluje u korištenju dostupnih EU fondova kroz financijsko razdoblje 2014.-2020. Unaprjeđenje web stranice sufinancirano je sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Objavljeno: 29.6.2020

Svečano otvaranje šibenske Poljane

Lokacija

Trg Poljana, Šibenik

Logistički centar Poljana dio je projekta „Integrirana mobilnost na području grada Šibenika - povećanje broja putnika u javnom prijevozu“ kojim se unaprjeđuje sustav informiranja korisnika i olakšava korištenje različitih usluga iz sektora prometa.

U Šibeniku je 27. lipnja na svečanosti uz glazbeni program obilježeno otvaranje kompleksa na glavnom gradskom trgu Poljana. Svečanosti otvaranja su između ostalih nazočili ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, ministar uprave Ivan Malenica te gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Novi kompleks na lokaciji Trga Poljana sadrži centar za upravljanje mobilnošću, punionice za električna vozila i prostor za opskrbu stare gradske jezgre, te ukupno 256 parkirnih mjesta kao zamjenu za parkirna mjesta koja se ukidaju na ulicama u i oko povijesne jezgre, a koja su onemogućavala druge sadržaje na javnim površinama.

Uz izgradnju i opremanje centra Poljana, projekt obuhvaća i nabavu 11 novih niskopodnih autobusa za putnike na sedam linija gradskog prijevoza, opremanje autobusnih stajališta info displayima, ali i izradu aplikacije za pametne telefone za pregled i rezervaciju parkirnih mjesta i kupnju karata, koju će korisnici moći besplatno preuzeti. Projekt je vrijedan više od 86 milijuna kuna, a sufinanciran je sredstvima europskog Kohezijskog fonda u iznosu od 73.786.670,83 kuna.