A A

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI) aktivno sudjeluje u korištenju dostupnih EU fondova kroz financijsko razdoblje 2014.-2020. Unaprjeđenje web stranice sufinancirano je sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Objavljeno: 03.7.2020

Završena je gradnja mosta Svilaj preko Save na granici Republike Hrvatske te Bosne i Hercegovine

Lokacija

Svilaj

Završena je gradnja 660 metara dugačkog mosta Svilaj preko Save na granici Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Gradnja je započela 2016. godine i to kao zajednička investicija dviju država. Most je bez primjedbi prošao tehnički pregled, nakon čega slijedi dobivanje uporabne dozvole, a u promet će biti pušten po dovršetku radova na dijelu trase u Bosni i Hercegovini.

Završena je gradnja mosta Svilaj preko Save na granici Republike Hrvatske te Bosne i Hercegovine, koja je započela 2016. godine i to kao zajednička investicija Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Most preko Save kod Svilaja je bez uvjetnih primjedbi prošao tehnički pregled, nakon čega slijedi dobivanje uporabne dozvole, dok će puštanje u promet biti ostvarivo po dovršetku radova na dijelu trase u Bosni i Hercegovini.

Vrijednost radova iznosi 171,8 milijuna kuna, a svaka država financira projekt udjelom od 50%.

Udio RH u toj investiciji iznosi 85,9 milijuna kuna, od toga je EU sredstvima sufinancirano 57,97% vrijednosti ulaganja.

Most je kontaktna točka autocestovne mreže Hrvatske i BiH, a prilikom puštanja u promet, u punoj prometnoj funkciji bit će ukupno 59 kilometara autoceste A5. Novi kilometri autoceste omogućit će da se znatan dio teretnog prometa s graničnog prijelaza Slavonski Brod preseli na granični prijelaz Svilaj, što će rezultirati velikim rasterećenjem prometa na samom graničnom prijelazu kao i prometnog opterećenja kroz Slavonski Brod.

Duljina mosta iznosi 660 metara i sastoji se od dva zasebna objekta, uzvodni i nizvodni, od koji svaki ima tri vozna traka.

Prometni značaj novoizgrađenog mosta očituje se njegovom pozicijom na koridoru Vc Budimpešta – Beli Manastir – Osijek – Sarajevo – Ploče, na autocesti A5, dionici Sredanci – granica BiH.