A A

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI) aktivno sudjeluje u korištenju dostupnih EU fondova kroz financijsko razdoblje 2014.-2020. Unaprjeđenje web stranice sufinancirano je sredstvima tehničke pomoći iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Objavljeno: 22.12.2021

Svečanost otvaranja luke okrunila veliki uspjeh za Crikvenicu

Veliki je dan za Grad Crikvenicu i okolno primorje. U gradskoj kronici ostat će zabilježeno svečano otvaranje luke Crikvenica i konferencija za medije na kojoj je predstavljen rezultat trogodišnjeg rada na projektu „Dogradnja luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luke Crikvenica“.

Novo preuređeno pristanište sjevernog Jadrana od danas i službeno dočekuje putnike. Infrastruktura pojačana novim 130-metarskim lukobranom, dograđenim gatom, produbljenim gazom i svjetionikom će svojom poboljšanom funkcionalnošću učiniti Crikvenicu još važnijim pomorskim i turističkim središtem.

Otvorenju projekta kojim je podignut profil Rivijere Crikvenica prisustvovali su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina, ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica Mario Kružić te gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina. Pozivu da proslave uspjeh najznačajnijeg projekta od osnutka Županijske lučke uprave Crikvenica odazvali su se i predstavnici medija i brojni gosti.

Ministar Butković u svojoj je izjavi istaknuo svijest o trajnosti zajednice kao most preko trenutnih razmimoilaženja. „Bez obzira na političke opcije, nakon izbora koji su sastavni dio političkog života sjeli smo i dogovorili kako završiti ovaj i druge projekte. Pokazali smo zrelost, bez obzira na političku pripadnost. Smisao političkog djelovanja je da nešto ostavimo generacijama koje dolaze”, rekao je Butković.

Ulaganje u vrijednosti od oko 33 milijuna kuna u infrastrukturu crikveničke luke čini putovanje do odredišta na Kvarneru sigurnijim i bržim za sve putnike, kako za domaće stanovništvo, tako i za strane goste.

Nadograđena luka ponajprije će biti stavljena u službu nesmetanog odvijanja županijske linije Crikvenica – Šilo. Povezanost otoka Krka i Crikvenice nikada nije bila snažnija. Na oduševljenje mnogih stanovnika otoka Krka, vremenske prilike rjeđe će biti presudne za planiranje odlaska u školu, na radno mjesto ili k liječniku.

Projekt „Dogradnja luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luke Crikvenica“ gotovo je u cijelosti financiran europskim i državnim sredstvima u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.